Treant kiest voor LabTrain als nieuw laboratoriuminformatiesysteem

Treant kiest voor LabTrain als nieuw laboratoriuminformatiesysteem

Treant kiest voor LabTrain als nieuw laboratoriuminformatiesysteem


Het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) van Treant Zorggroep is voor patiënten en dokters een belangrijke schakel bij het stellen van een diagnose. Dagelijks onderzoekt het KCL duizenden monsters van bloed, urine, ontlasting of sperma om te kunnen bepalen wat er aan de hand kan zijn. Om dit in de toekomst nog beter te kunnen doen, koos Treant voor een nieuw en centraal laboratoriuminformatiesysteem: LabTrain van Bodegro.

Werken met allerlei losse systemen op de drie ziekenhuislocaties is verleden tijd. Aanvragers (huisartsen en dokters in het ziekenhuis) en daarmee patiënten, kunnen dankzij het nieuwe systeem sneller en beter geholpen worden. Bovendien wordt er flink bespaard op kosten. ‘Met dit nieuwe laboratoriuminformatiesysteem geven we bij Treant invulling aan de noodzaak om doelmatiger en efficiënter te gaan werken. Want alleen dan kunnen we op alle drie de ziekenhuislocaties van de zorggroep onze patiënten blijven verzekeren van tijdige en hoogstaande diagnostiek’, aldus manager Reitze Sybesma. ‘Onze ambitie om continu te willen verbeteren hoeft nu niet langer te worden beperkt, omdat we werken met meerdere systemen’, vertelt klinisch chemicus Paula Engbers. ‘Zo kunnen we onze aanvragers bijvoorbeeld vaker en met een breder analysepakket van dienst zijn.’

De keuze voor LabTrain van Bodegro volgt na een inkooptraject waarbij diverse laboratoriuminformatiesystemen werden vergeleken op kwaliteit en prijs. Paula: ‘LabTrain is een gebruikersvriendelijk, slim en compleet systeem wat – in overleg met ons – continu wordt doorontwikkeld. Treant start direct met de implementatie van het nieuwe systeem. Om vervolgens begin 2019 met LabTrain te gaan werken. Dat spraken Treant-bestuurder Jean Pierre van Beers en CEO van leverancier Bodegro Inés den Ouden vorige week tijdens een officieel tekenmoment met elkaar af.