Bodegro

Onze aanpak

Specifieke aanpak voor succesvolle implementatie

Elk laboratorium is uniek. Elke buitendienst is uniek. Daarom vergt elke software implementatie een specifieke aanpak met helderheid over de doelstelling, planning en activiteiten. Goed contact tussen de gebruikersorganisatie en het projectteam van Bodegro vinden we een voorwaarde voor een succesvolle implementatie.

Configuratie laboratoriumsoftware

Als helder is hoe het gewenste systeem eruit moet zien, configureren onze specialisten de gekozen software. Met onze laboratoriumachtergrond én ICT ervaring, spreken we de taal van het lab, wat de doorlooptijd bevordert. Om gebruikers vooraf de mogelijkheden van LabTrain en PRINS te laten zien, organiseren we voor hen workshops in onze trainingsruimte in Breda.

Korte doorlooptijd door expertise

Vanwege onze ervaring met het maken en opleveren van koppelingen, is de doorlooptijd van een koppeling kort, vaak maar enkele weken. De doorlooptijd van andere implementaties varieert, afhankelijk van de gebruikerswensen en de capaciteit van de gebruikersorganisatie. Een volledige LIMS implementatie kost veel tijd en energie, maar als iedereen gemotiveerd is, is een doorlooptijd van (ruim) minder dan een jaar haalbaar. PRINS implementaties kunnen we in enkele weken realiseren.

Support na oplevering

Na oplevering volgt de overdracht naar onze supportafdeling. De helpdesk van Bodegro zit in Breda. Direct (bij het eerste telefoontje) biedt Bodegro kundige eerste- en tweedelijns ondersteuning. Derdelijns ondersteuners (ontwikkelaars) zitten in hetzelfde team.

Verandermanagement

Onze implementatiespecialisten blijven tijdens het traject zowel adviseur (gevraagd en ongevraagd) als vraagbaak. Een nieuw systeem vereist andere manieren van werken. Daarom heeft Bodegro bij elk traject aandacht voor een goed draagvlak bij belanghebbenden (analisten, applicatiebeheerders, laboratoriumspecialisten, buitendienstmedewerkers, etc.).

Productontwikkeling

Onze software kan omgaan met de dynamiek van het laboratorium. Wij releasen elke drie weken nieuwe versies van onze standaardsoftware LabTrain of PRINS. Om grip te houden op de voortgang en de softwareontwikkeling controleerbaar te maken, gebruiken we agile-software-ontwikkelingsmethode met iteraties van drie weken. Overzichtelijk en de voortgang is geborgd. Elke drie weken een nieuwe versie. Altijd.

Het software ontwikkelingsproces van Bodegro ondersteunt:

  • Test-driven software development: testen worden geschreven vóór de code van de software aangepast wordt. De in het verleden geschreven testen worden elke nacht uitgevoerd op de nieuwste code om zeker te weten dat recente aanpassingen geen onbedoeld effect hebben.
  • Technologie met brede markt acceptatie: Bodegro gebruikt bewezen betrouwbare state-of-the-art technologie die flexibel genoeg is om de benodigde ICT oplossingen te realiseren. Vanwege de brede markt acceptatie zijn er altijd voldoende mensen met kennis van deze technologie.