Erasmus MC rond LabTrain implementatie af

Erasmus MC rond LabTrain implementatie af

Bij het Erasmus MC in Rotterdam is LabTrain op 20 juni in gebruik genomen.

Het vervangingstraject heeft minder dan een jaar geduurd. Het Erasmus MC koos bewust voor een korte projectduur. Om LABZIS en BLOEDB binnen een jaar te kunnen vervangen is er voor gekozen om eerst ‘as-is’ over te gaan en daarna procesverbeteringen door te voeren.

Het vervangen van een bestaand systeem door een nieuw systeem met vele nieuwe mogelijkheden brengt een valkuil met zich mee. Met de introductie van een nieuw systeem ontstaan er nieuwe eisen en wensen. Daarnaast komen andere en mogelijk meer efficiënter werkwijzen in beeld. Tijdens het project werden continu de verwachtingen gemanaged zodat er geen risico bestond op uitloop van het project. Nu LabTrain in gebruik is genomen ontstaat er tijd om verdere procesverbeteringen door te voeren.

Het project is opgesplitst in verschillende tracks met elk een eigen team om de juiste aandacht en focus voor de afzonderlijke trajecten te borgen. De belangrijkste tracks waren infrastructuur (servers, werkplekken en printers), koppelingen, datamigratie, configuratie, testen en Go-Live.

Bodegro heeft direct na de start trainingen gegeven aan de 24 functioneel beheerders en 6 applicatiebeheerders zodat zij de configuratie met ondersteuning van Bodegro’s implementatie specialisten konden uitvoeren. De training van de 450 eindgebruikers is door het Erasmus MC zelf uitgevoerd.
In totaal zijn 5.500 bepalingen voor 16 laboratoria met 58 deellaboratoria geconfigureerd. Er zijn 98 instrumenten gekoppeld en 383 werklijsten geconfigureerd. De 196 miljoen oude LABZIS uitslagen voor in totaal 16.000 verschillende bepalingen zijn volledig naar LabTrain gemigreerd. De 900.000 bloedproducten die in BLOEDB waren geregistreerd zijn naar LabTrain Transfusie gemigreerd.

Kenmerkend voor het succes van dit project is de prettige en nauwe samenwerking tussen de verschillende betrokkenen van het Erasmus MC en Bodegro.