Comicro kiest voor LabTrain

Comicro kiest voor LabTrain

Comicro kiest voor LabTrain
Comicro is een fusieorganisatie, die nog in een veranderingstraject zit. Niet alleen is er een nieuwe organisatie ontstaan, ook de relatie ten opzichte van haar grootste klanten is gewijzigd. Van twee onderdelen van twee ziekenhuizen naar één zelfstandige organisatie die diensten verleent voor meerdere ziekenhuizen en andere opdrachtgevers.

Comicro gebruikt op het moment twee verschillende Laboratorium Informatie Management Systemen (LIMS). Hierdoor kan er minder efficiënt gewerkt worden. Doordat de systemen jaren geleden zijn ingericht passen ze niet meer optimaal bij de huidige werkwijze en technieken. Zo belemmeren de systemen bijvoorbeeld de snelheid waarmee de organisatie nieuwe analyses (zoals PCR) kan introduceren.

Met LabTrain kan Comciro efficiënt werken, de oude laboratoria kunnen als één nieuwe laboratorium-organisatie werken. Door het centraliseren en standaardiseren van analyses en werkprocessen kan veilige zorg geleverd worden. Het systeem is naadloos aangesloten aan bestaande systemen zoals Zorgdomein en de HiX en EZIS EPD systemen: Connectivity.
Comicro is klaar voor de toekomst.