Primeur van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro

Primeur van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro

Eén Laboratorium Systeem voor pathologie, klinische chemie en medische microbiologie

Omdat de grenzen tussen de diverse disciplines in de klinische laboratoria gaan vervagen, komen Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro met één geïntegreerde laboratorium workflow oplossing. Een primeur in de klinische laboratoriumwereld. Hierdoor is het ziekenhuis in staat data van de pathologie, de klinische chemie en medische microbiologie integraal te bekijken, waardoor Integrated Diagnostics en Personalised Medicine mogelijk is.

Expertise gebundeld

Beide bedrijven bieden deze geïntegreerde oplossing aan onder de noemer “LabTrain/LMS”. De expertise van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro op de diverse domeinen van de klinische laboratoria worden zo gebundeld aangeboden.

Inés den Ouden, CEO Bodegro, licht toe “Productintegratie van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro maakt het voor ziekenhuizen mogelijk om over één laboratoriumsysteem voor pathologie, klinische chemie en medische microbiologie te beschikken. Dit is uniek in de markt. De samenwerking speelt daarmee in op de huidige trends in de zorg. Voor ziekenhuizen die momenteel bezig zijn met Integrated Diagnostics en Personalised Medicine maakt het dat deze strategische samenwerking voor hen zeer interessant is.”
Renna Plukker, CEO Deutsche Telekom Healthcare, vult aan “Vorig jaar hebben we de Moleculaire Diagnostiek Module ontwikkeld. Hierbij werd mij steeds duidelijker dat de moleculaire diagnostiek als brug kan dienen tussen de pathologie laboratoria en de klinisch chemisch laboratoria. Er is nog geen uitgekristalliseerde vaste plek waar deze diagnostiek plaats vindt. Door de samenwerking met Bodegro vergroten we beide ons product portfolio en daarmee kunnen we onze klanten beter en diepgaander bedienen.”

Over Deutsche Telekom Healthcare

Deutsche Telekom Healthcare Solutions Netherlands B.V. is onderdeel van de Deutsche Telekom groep. Met een omzet van 75,7 miljard euro en ruim 216.000 medewerkers, is de Deutsche Telekom groep wereldwijd actief in de gezondheidszorg, niet alleen op het gebied van telecommunicatie, maar vooral ook op het gebied van ondersteuning van zorgprocessen. Op de Nederlandse en – in toenemende mate – de internationale zorgmarkt (België, Polen, Zwitserland, Nederlandse Antillen) levert Deutsche Telekom Healthcare workflow ondersteuning in de pathologie laboratoria diensten en consultancy op basis van onze zeer geavanceerde pathologie Laboratorium Management informatiesystemen. Daarnaast levert het bedrijf ICT- en databeheer gerelateerde oplossingen voor de Geboortezorg en de Ambulancezorg.

Over Bodegro

Bodegro combineert vakkennis van laboratoriumspecialisten met ICT ervaring. Met de juiste koppelingen, ontstaat één goed ingericht Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS). De systemen van Bodegro zijn gebouwd op connectivity, wat werkprocessen in een lab efficiënter en effectiever maakt. Daarmee ondersteunen we laboratoria bij het nog beter voldoen aan de wensen van de aanvrager/arts met als doelstelling om de patiëntenzorg te verbeteren.